Få op til 40% RABAT på Herregårdplanker de næste 2 mdr * tidsbegrænset tilbud.

Vejledning og vedligeholdelse

Alt om dit nye trægulv

 

Montering:

Når du vælger at montere dit nye trægulv, er det vigtigt at du nøje følger den monteringsvejledning, der fælger med gulvet. Monteringsvejledningen ligger altid i pakkerne og beskriver hvordan du montere gulvet korrekt. Når trægulvet monteres er du selv ansvarlig for, at samtlige brædder efterses for eventuelle farvenuancer eller fejl, da gulvet ikke erstattes eller ombyttes når det er lagt.

Sortering:

Et trægulv er et naturmateriale og der er ikke to brædder som er ens. Der vil derfor forekomme variationer i farve og struktur. Afhængig af hvilke gulv du har valgt, vil der specielt i plankegulv kunne forekomme knaster og udspartlinger. Der kan også for producentens side forekomme delte brædder i pakkerne.

Trægulv og Klima:

Træ påvirkes af variationer og luftfugtighed, og der forekommer derfor mindre bevægelser i gulvet. Lamelgulve er opbygget af en 3-lags konstruktion. Denne konstruktion reducere træets naturlige tendens til at arbejde ved skiftende luftfugtighed, og træet reduceres markant sammenlignet med massive gulve. Der kan dog forekomme mindre sprækker i gulvet både i længderetningen og tværgående i træet. Åbningerne vil normalt være størst i vinterperioden.

Gulvvarme:

Anvender i gulvvarme er det vigtigt at sikre at overfladetemperaturen på gulvet ikke overstiger 27 grader. Overskrides dette vil der kunne opstå skader i gulvkonstruktionen.

Indeklima:

Korrekt indeklima og luftfugtighed er vigtig for trægulvet. Den relative luftfugtighed skal være mellem 35-60% ved normal stuetemperatur. Luftfugtigheden måles med et hygrometer.

Træets udseende på sigt:

Uanset om man vælger olierede eller lakerede overflader vil træets nuancer forandre sig. Gulvet ændre med tiden farve afhængig af lys og solpåvirkning.

Beskyt trægulvet:

Både olierede og lakerede trægulve skal beskyttes mod snavs og smuds. Stop dette ved at lægge en god stor måtte ved indgangspartiet. Småsten under skoene kan give ridser i gulvet, ligesom stoleben og hjul under skrivebordsstole kan give mærker. Monter derfor altid filtdupper under stolene og placer et plastunderlag under skrivebordsstolen.

Svømmende gulve:

Lægges gulvene svømmende, skal det altid sikres at gulvet kan bevæge sig i både bredde og længde. Gulvet må derfor ikke fatgøres. Der må ej heller stilles fast inventar på gulvet som f.eks. køkkenskabe eller faste klædeskabe.

Undergulvet:

Undergulvet skal være tørt og plant. Der er udførlige beskrivelser i lægningsvejledningen.

Pleje af trægulve:

Trægulvet tåler ikke for meget vaskevand. Vær derfor opmærksom på hvordan gulvet rengøres og vedligeholdes. Kontakt gerne Billigetrægulve.dk og få en rigtig anvisning.

 

Du har fuld reklamationsret når du handler hos Billigetrægulve.dk.

Der er 50 års fabriksgaranti på alle vores produkter.

Vareprøver vil blive fremsendt til dig, så du personligt kan godkende dit produkt.

Prisgaranti – se under handelsvilkår.